Peels 2.0

Voor een heldere, egale huid

Een peeling zorgt voor een gecontroleerde vernieuwing van de huidcellen en van de diepere huidlagen.

Peelings zijn behandelingen waar we een fruitzuur aanbrengen op de huid om een beperkte en gecontroleerde afschilfering van de meest oppervlakkige lagen van de opperhuid te veroorzaken. Het doel is om de natuurlijke productie van elastine en collageenvezels te stimuleren.

Een chemische peeling zorgt ervoor dat je producten die je na de verzorging of thuis aanbrengt dieper in de huid zullen dringen.

Wat doet een peeling?

Chemische peelings of fruitzuurpeelings hebben een dubbele werking. Door het verwijderen van de dode huidcellen krijgt de huid een mooie gezonde look. Daarnaast gaan we de levende cellen net actiever maken waardoor de huid zich vernieuwd aan een snel tempo.

Waarom is een peeling goed voor mijn huid?

Onze huid wordt elke 28 dagen op natuurlijke wijze vernieuwd. Dit vernieuwingsproces wordt langzamer en onregelmatiger tijdens het ouder worden. Als gevolg hiervan hopen dode cellen zich op op het huidoppervlak, waardoor huidaandoeningen ontstaan zoals verwijde poriƫn, rimpels, doffe toon, acne, puistjes, enz.

Doet een chemische peeling pijn?

Een chemische peeling is nooit gevoelloos, maar doet geen pijn. Je krijgt eerder een tintelend gevoel. Een peeling is een geconcentreerd zuur dat wordt aangebracht zodat de huidcellen van de opperhuid afschilferen. Daardoor komt er een nieuwe huidlaag tevoorschijn.