Dermaplaning

Ontdek de voordelen van dermaplaning voor een stralende, babyzachte huid

Wat is dermaplaning en hoe werkt het?

Dermaplaning is een eenvoudige, veilige exfoliatiemethode waarbij met een scalpel zachtjes de bovenste lagen doffe dode huidcellen en vellushaartjes worden verwijderd. Het wordt al vele jaren gebruikt en is onlangs populair geworden als een must-have behandeling voor beroemdheden. Dermaplaning zorgt ook voor een betere penetratie van huidverzorgingsproducten en creëert een vlekkeloos canvas waar make-up soepel op kan glijden, dus het is perfect

– vóór een peeling

– vóór een huidverzorgingsmasker

Voor wie is het geschikt?

Voor alle huidtypes, behalve voor huidtypes met actieve acne. Als je diepe cystische acne hebt, wacht dan tot de puistjes verdwenen zijn voordat je deze behandeling uitprobeert. Bespreek zoals altijd eventuele allergieën of huidgevoeligheden voordat je aan een behandeling begint. Dermaplaning wordt meestal toegepast bij patiënten met een ruwe, droge huid, oppervlakkige hyperpigmentatie, milde acnelittekens of fijne lijntjes en rimpels. De behandeling resulteert in een verfijnder, gladder, “stralend” uiterlijk.

Het is een fantastische behandeling voor mensen die voorzichtig zijn met vellushaar en last hebben van huidirritatie door harsen. Vellushaar veroorzaakt vaak een opeenhoping van vuil en oliën in de follikels, dus het verwijderen van het haar geeft de patiënt een gezonder uitziende huid.

 

Zal mijn haar dikker teruggroeien?

Dit is een oude wijvenpraat, veel patiënten zijn vaak bang dat het haar zwaarder en donkerder terug zal groeien na het dermaplanen. Dit is niet het geval. Omdat het oppervlakkig vellushaar is, zal het teruggroeien met dezelfde snelheid en textuur als voor de behandeling. Dit is wetenschappelijk bewezen omdat haar niet kan veranderen van vellushaar naar terminaal haar (zoals wenkbrauwen of hoofdhuidhaar) vanwege de DNA-opmaak.

Hoe vaak kan ik een dermaplaning ondergaan?

Dermaplaning verwijdert dode huidcellen ter waarde van 21 dagen, dus je kunt de huid het beste de tijd geven om haar verjongingscyclus te voltooien voor je volgende behandeling. D.w.z. dat je 1x per maand kan komen om te onderhouden.

Tijdens de behandeling

Dermaplaning is een pijnloze procedure en kan je vergelijken met het gevoel van het  strelen van de huid.

Eerst reinigen en drogen we je huid grondig. Vervolgens houdt de schoonheidsspecialiste met één hand een deel van je huid strak en houdt ze in de andere hand een steriel mesje in een hoek van 45 graden en maakt ze korte, snelle bewegingen om dode huidcellen en perzikpluis weg te schrapen. De procedure duurt ongeveer 30 minuten.

Na de behandeling

Er zijn geen bijwerkingen en er is geen downtime. Na de behandeling zal je huid erg gevoelig zijn voor blootstelling aan de zon en er al erg roze uitzien, dus zorg ervoor dat je een breedspectrum zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger gebruikt om het risico op hyperpigmentatie te verminderen. Deze wordt al aangebracht voordat je vertrekt, zodat je beschermd bent. Je ziet er meteen stralender uit met een egalere teint en textuur. Al je perzikpluis is verdwenen en daarom zeggen mensen die voor het eerst een behandeling ondergaan dat hun huid nog nooit zo zacht heeft aangevoeld.

 

Dermaplaning is een zeer trendy behandeling en is vooral zéér gegeerd bij dames die komaf willen maken van de vele donshaartjes in hun gezicht. Het laat een nieuwe, geregenereerde huid achter die veel beter in staat is om de actieve ingrediënten van de producten die na de behandeling worden aangebracht te absorberen.

 

Meest gekozen formule is  Dermaplaning Extra.